Komárom-Esztergom megye

'SZAKMAI FEJLESZTŐHÁLÓZAT A KISTELEPÜLÉSEKTŐL AZ AGORÁKIG' PROJEKTZÁRÓ KONFERENCIA

'SZAKMAI FEJLESZTŐHÁLÓZAT A KISTELEPÜLÉSEKTŐL AZ AGORÁKIG' PROJEKTZÁRÓ KONFERENCIA

Szeptember 3-án a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban országos konferencián összegzi a „Többcélú közösségi terek fejlesztése” (TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001) módszertani fejlesztő projekt tapasztalatait és eredményeit a Nemzeti Művelődési Intézet. A zárókonferencián a 2015. szeptemberében záruló, 105 IKSZT és 3 Agora (Békéscsaba, Kaposvár, Tatabánya) bevonásával megvalósult „Többcélú közösségi terek fejlesztése” (TÁMOP-3.2.3./B-12/1C-2013-0001) projekt eredményeit ismerhetik meg a megjelent szakemberek.

-> PROGRAM LETÖLTÉSE

 

 

„Szakmai fejlesztőhálózat a kistelepülésektől az agorákig” címmel rendez országos projektzáró konferenciát a Nemzeti Művelődési Intézet szeptember 3-án a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. A „Többcélú közösségi terek fejlesztése” projekt keretében a Nemzeti Művelődési Intézet közösségi- és értékalapú szolgáltatásfejlesztést végzett a részt vevő intézmények körében, átvehető modelleket dolgozott ki a helyi adottságokhoz igazodva, képzéseket szervezett, s elősegítette egy egymást támogató szakmai hálózat kialakítását is. A szakmai folyamat különlegessége, hogy az egymásra épülő projektelemek révén hatékony és sokrétű alkalmazhatóságot biztosít a gyakorlatban a közösségi művelődés szinte minden területe számára. A megvalósuló szakmai háttértámogatás, hálózatosítás, képzések és innovációk új lendületet adtak a helyi közösségek és a települési kultúra központjainak, hogy azok a helyi társadalmak motorjaivá válhassanak.


A projekt során a Nemzeti Művelődési Intézet partnerségi együttműködést kínált a TÁMOP-3.2.3/B-12/1 A/B pályázati konstrukcióban nyertes 105 IKSZT és 3 Agóra számára, majd a projekt zárását követően az elért eredmények tapasztalatait is felhasználva tovább támogatja minden működő IKSZT és Agóra, Agóra Pólus intézmény szakmai munkáját. A szakmai fejlesztőmunka online felülete a Közösségi Módszertár (kozossegimodszertar.nmi.hu).

A TÁMOP konstrukció címe: Építő közösségek” – B) A korszerű, többfunkciós (multifunkcionális) közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák kialakulásának elősegítése. A projekt összköltsége 281 987 000 Ft. A projekt megvalósításának ideje: 2013. november 15 – 2015. szeptember 15.

Sajtóinformáció és sajtóakkreditáció: Hegedűs Katalin, Nemzeti Művelődési Intézet kommunikációs osztályvezető, +36 1 225-6005, + 36 30-698-2644, hegedus.katalin@nmi.hu